Polar V800 cadence vs Polar RS800 cadence

21.01.2016 oli esimene kord kui Polar proovis V800 kellale tarkvarauuendusega sammusageduse arvutamist käe liikumise järgi juurde pookida. Siis nägin seda tagant järge, ehk siis jäin lihtsalt hiljaks ja võib-olla oligi hea, et jäin, sest tarkvara uuendus, mis seda võimaldas, võeti samal päeval võrgust maha ja pidi lihtsalt ootama kuniks parandatud versioon end ilmutab.

19.02.2016 oli uus katse. Nüüdseks ka testitud. Kindlasti oli huvitav proovida samal ajal ka RS800 sammulugejat, mis siis vaid jalaanduriga töötab. Seega, kontrollida, kas käsi käib jalaga ühte sammu :)

Üldiselt on mul teatud kartus, et käed mitte alati nii intensiivselt ei liigu kui võiks. Mõistagi, kui sul on mida reaalajas vaadata, mis seda infot kuvab, on teine tera. Ehk siis pole nagu võimalust, et see mis liikuma peab, see ka liigub.

Esimesed korrad said joostud vaid V800 kellaga ja siis oli alguses ka selline kohutav äratundmine, et sammusagedus taas kole madalaks kukkunud. Lihtsalt pole umbes aasta jagu päevi seda järginud (pole olnud võimalust, sest V800 kellale pole jalaandurit soetanud). Pealegi käisid pidevalt kõlakad, et Polar on plaanimas seda sammusagedust arvutama ka käe liikumise järgi.

24.02.2016 sai RS800 kellale taas elu sisse puhuda. Pea aasta jagu seismist oli patarei ära söönud nii kellal kui jalaanduril. Seega uued energiaallikad sisse, ühes V800-ga käe peale ja rajale.


Mõistagi oli vaja peale jooksu veidi andmeid töödelda, sest RS800 juures oli jäänud 5s lindistamissagedus peale (oleks märkand, oleks ära muutunud 1s peale, sest V800 on vaikimisi just selle peal). Aga see selleks, lõpp-kokkuvõttes on andmeid mõistlik võrrelda ikka ca 60s keskendamisega, mistõttu Excel oli lihtsalt siin abiks.

Rada ise sai valitud selline joostav, lumine, ent õnneks sahatatud. Tempo oli suhteliselt ühtlane, eks teine kord võib veel katsetada, mis oleks tulemus erinevatel tempodel ja erinevatel radadel. 

Piltidel pulssi näha ei ole aga tundub, et kui üle pika aja hakkad taas sammusageduse järgi jooksma ja hoidma sellist 170 sammupaari (ehk 85 sammu), siis süda saab heas mõttes šoki ja pulss tõuseb lakke. Teiselt poolt võttes ka tempo automaatselt tõuseb. Ehk siis kui tavapäraselt tiksunud pikemaid distantse pigem 6:00 tempoga, siis täna 5:30 kanti nagu rohkem.

Piltide kokkuvõttena paistab, et käsi laseb kiiremini kui jalg... ka jooksu keskmine oli 85 vs 84 sammu/minutis. Mõned suuremad kukkumised, mis ka graafikul näha on täitsa põhjusega. Esimene neist on taksikoerte rünnak või siis vähemasti üritus. Siiski meil tekkis silmside ja saime üksteisest väga hästi aru ning möödusime rahumeelselt (neid oli 2). Aga rünnaku ähvardus oli igati märkimist väärt, mida ei ole unustanud ka ei käe ega jala töö. Ehk siis stop and run again. Ja teine, pikem kukkumine on lihtsalt tagasipöörde koht. Veider, et jalaandur on selle just konkreetsemalt fikseerinud. Otseselt ei seisnud aga mingit klotsi-jooksu-stiilis tagasipööret ka ei teinud.

Üldiselt on esmamulje hea. Saab mõõta küll ja olgem ausad, selle mõõtmine on abiks kui soovid, et kätes oleks töö tegemine ilmne. Kella vaadates, näiteks, kukub sammu-sagedus nulli-lähedaseks.

Wabariigi aastapäevale kohaselt, 

"Käed ja jalad tööle!"